www.kozanitv.gr
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 11 06 112514
ΚΟΖΑΝΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναξιόπιστη η ΔΕΥΑΚ και αφερέγγυα, άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει και το πληρώνουν (πάλι) οι κάτοικοι’

Κοινοποίηση

Αναξιόπιστη η ΔΕΥΑΚ και αφερέγγυα, άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει και το πληρώνουν (πάλι) οι κάτοικοι !!!

Είπαν το νερό νεράκι (για άλλη μια φορά) οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου !!! Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου ενημερώθηκαν πως από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο, θα υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση του χωριού, για να γίνουν κάποιες εργασίες σύνδεσης στο δίκτυο με το δίκτυο της Ζωοδόχου Πηγής !!!

Για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι (θα) έπρεπε να εφοδιαστούν με νερό έτσι ώστε να μπορέσουν αυτό το μικρό διάστημα της μιας ημέρας περίπου να καλύψουν τις ανάγκες τους τόσο για να έχουν νερό να πιούνε αλλά και για τις υπόλοιπες χρήσεις τους και για αυτό το λόγο μάλιστα η ΔΕΥΑΚ μέσο της Τοπικής Κοινότητας μοίρασε και από 4,5 λίτρα εμφυαλομένο νερό ανά άτομο !!!

Μέχρι εδώ όλα καλά !!!

Έλα όμως που η ΔΕΥΑΚ άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει !!!

Αντί για το απόγευμα της Κυριακής που είχε ανακοινώσει ότι θα κόψει το νερό η ΔΕΥΑΚ το έκοψε στις 11 το πρωί και σαν να μην έφτανε αυτό αντί να το επανασυνδέσει και να έχει νερό το δίκτυο το βράδυ της Δευτέρας όπως είχε ανακοινώσει, το νερό με κανονική ροή επανήλθε το πρωί της Τετάρτης, τρεις ημέρες μετά αντί για μία δηλαδή !!!

Έτσι οι κάτοικοι του χωριού όχι μόνο δεν πρόλαβαν να συλλέξουν νερό για να έχουν, αφού αντί για απόγευμα Κυριακής κόπηκε το πρωί, τουλάχιστον 6 ώρες νωρίτερα δηλαδή, αλλά έμειναν και χωρίς νερό για τρεις ολόκληρες ημέρες αντί μίας, αφού αντί για βράδυ Δευτέρας που ήταν να το επαναφέρουν, επανήλθε το πρωί της Τετάρτης !!!

Όχι τίποτα άλλο αλλά η ΔΕΥΑΚ ούτε καν μοίρασε επιπλέον νερό όπως είχε δώσει για την μια ημέρα που ανακοίνωσε ότι θα το κόψει !!! Πιθανόν η ΔΕΥΑΚ κάνει οικονομία στα έξοδα της για να μπορεί να πληρώνει (συνεχίζει να είναι αφερέγγυα και εδώ ή έχει κάνει διακανονισμό ;;;) και τα χρέη της (π.χ. ΔΕΗ) και υπέθεσε ότι οι κάτοικοι το πίνουν με το σταγονόμετρο για αυτό δεν μοίρασε άλλο εμφιαλωμένο νερό και για τις υπόλοιπες δύο ημέρες της καθυστέρησης !!!

Όμως οι κάτοικοι δεν μπορούν να μένουν χωρίς νερό, διψασμένοι και χωρίς να μπορούν να κάνουν μπάνιο, μένοντας χωρίς το απόλυτο ζωτικό και αναγκαίο βασικό αγαθό, όπως το νερό !!!

Ποιος ευθύνεται για αυτή την ταλαιπωρία και αυτήν την αναξιοπιστία, την αφερεγγυότητα και ατασθαλία της ΔΕΥΑΚ και γιατί να την πληρώνει ο κάθε κάτοικος του Αγίου Δημητρίου ;

Ποιος θα αποζημιώσει τους κατοίκους που ενώ είχαν ενημερωθεί να ετοιμαστούν ότι θα μείνουν χωρίς νερό από το απόγευμα της Κυριακής αυτοί έκπληκτοι έμειναν από το πρωί και αντί για ένα 24ωρο έμειναν τρία ολόκληρα 24ωρα χωρίς νερό !!!;;;

Για άλλη μια φορά η ΔΕΥΑΚ δείχνει ότι δεν ξέρει τι της γίνεται και αυτό το πληρώνουν οι κάτοικοι κυριολεκτικά τόσο με την ταλαιπωρία όσο και στους λογαριασμούς των νερών, γιατί μην ξεχνάμε πως η ΔΕΥΑΚ, αξιώνει και απαιτεί να πληρώσουν οι κάτοικοι τους λογαριασμούς με μολυσμένο νερό από το θανατηφόρο και επικίνδυνο Εξασθενές Χρώμιο !!!

Μήπως η ΔΕΥΑΚ εκδικείται τους κατοίκους με αυτήν την τριήμερη ταλαιπωρία τους για τους λογαριασμούς του θανάτου (Εξασθενές Χρώμιο) που δεν πληρώνουν και ζητούν να τους γίνει έκπτωση για εκείνη την περίοδο ;

Υ.γ. : Για την καθυστέρηση στην τηλεθέρμανση Κοζάνης η ΔΕΥΑΚ “κατηγορεί” την ΔΕΗ, παρόλο που η ΔΕΗ έχει αποστείλει εδώ και χρόνια επιστολή με την οποία ενημερώνει την ΔΕΥΑΚ και τον Δήμο Κοζάνης να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να μην βασίζονται σε αυτήν (ΔΕΗ) 100% για την τηλεθέρμανση, αλλά να προχωρήσουν σε εναλλακτικές μεθόδους έτσι ώστε να λειτουργεί το σπουδαίο έργο της οικονομικής και σημαντικής τηλεθέρμανσης που εδώ και τριάντα (30) χρόνια 25 χιλιόμετρα μακριά, λόγω ΔΕΗ και ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου απολαμβάνουν και καλώς κάνουν οι κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, ενώ 30 χρόνια και 500 μέτρα (απόσταση αναπνοής από τον ΑΗΣ) στερούνται οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και της περιοχής του Ελλησπόντου γενικότερα, με δυσβάσταχτο κόστος για θέρμανση το χειμώνα !!!

Υ.γ. 1 : Όπως η ΔΕΥΑΚ θέλει και οφείλει να παρέχει τηλεθέρμανση στους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης 24 ώρες το 24ώρο, έτσι οφείλει και να παρέχει νερό στους κατοίκους χωρίς να τους απαξιώνει και να τους κοροϊδεύει, πόσο μάλλον να τους εκδικείται για το θανατηφόρο νερό !!!

Υ.γ. 2 : Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η σύνδεση των δικτύων (θα) μπορούσε να επιδιορθωθεί νωρίτερα αν πάρουμε ως παράδειγμα την ΔΕΗ που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο (πρωί, απόγευμα, νύχτα τόσο για να παράγει ρεύμα όταν της ζητηθεί, όσο και καλή ώρα όπως τώρα για να παράγει τηλεθέρμανση για να μην κρυώσουν οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ !!! Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η ΔΕΥΑΚ για να μην μείνουν τρεις ολόκληρες ημέρες χωρίς νερό οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και επιπλέον θα ήταν και αξιόπιστη ως προς την προθεσμία της !!!

Υ.γ. 3 : Ο παλιός Δήμαρχος δεν άκουγε για αυτό και οι Δημότες τον παρόπλισαν οπότε σίγουρα ούτε και τώρα θα ακούσει, ελπίζουμε να ακούσει ο νέος Δήμαρχος !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μετωπική σύγκρουση ιχ αυτοκινήτου με φορτηγό : Πολυτραυματίας ο οδηγός του τροχαίου ατυχήματος έξω από το Λιβαδερό Κοζάνης – Δείτε περισσότερα

diktio diktio

“Μαζί για την Κοζάνη” Γιάννης Κοκκαλιάρης: Επισκέψεις σε φορείς της πόλης

diktio diktio

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

diktio diktio