www.kozanitv.gr
Καραθανάσης Δημήτρης 002 768x432 1
ΕΛΛΑΔΑΚΟΖΑΝΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημήτρης Καραθανάσης: Στόχος μας η τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου Κοζάνης όχι στα λόγια αλλά στην πράξη

Κοινοποίηση

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Χάρη Κουζιάκη μιλά στον «Χ»

Στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Κοζάνης και στην μετατροπή του Γραφείου Πληροφορικής του Δήμου σε Τμήμα ή Διεύθυνση, στοχεύει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη-Τόπος Να Ζεις» Δημήτρης Καραθανάσης. Ο κ. Καραθανάσης είναι σήμερα Προϊστάμενος Σχεδιασμού και υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το 2022 σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον ΟΤΕ και τη Microsoft συνέβαλε στη βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως του πρώτου φορέα στην Ελλάδα στην υλοποίηση Modern Workplace στις υπηρεσίες της.

Ένα μεγάλο «παράπονο» του είναι ότι η χώρα μας, το δημόσιο και κατ’ επέκταση οι δήμοι, δεν επενδύουν σε υποδομές αλλά διεκδικούν προγράμματα με δύσκολα αντικείμενα που απαιτούν γρήγορη ταχύτητα διαδικτύου και μετάδοσης δεδομένων ενώ δεν διαθέτουν. «Είναι σαν να θέλει κάποιος να αγοράσει ένα γρήγορο και χαμηλό αυτοκίνητο αλλά οι δρόμοι που το κινεί είναι χωματόδρομοι και δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα. Γι’ αυτό για παράδειγμα βλέπουμε δήμους να εντάσσονται σε προγράμματα ανάδειξης μονοπατιών και φυσικού κάλους αλλά στα συγκεκριμένα σημεία δεν υπάρχει ούτε σήμα για να πιάσει δορυφορικό GPS. Χρειάζεται σχεδιασμός και βήματα για να φτάσουμε από το ένα σημείο στο άλλο, κυρίως όμως χρειάζεται να επενδύσουμε σε προσωπικό και ανθρώπινο δυναμικό» εξηγεί ο κ. Καραθανάσης.

Όπως λέει, είναι πολύ σημαντικό για έναν δήμο που επιθυμεί να αναβαθμιστεί τεχνολογικά, να ξέρει ότι μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο χωρίς να υπάρχει εξάρτηση εφόρου ζωής από εξωτερικούς παράγοντες. «Ας πούμε ότι ο Δήμος Κοζάνης μπαίνει στην διαδικασία να κάνει ένα μεγάλο πρότζεκτ με έξυπνο φωτισμό σε όλη την πόλη και έξυπνους μετρητές. Τι νόημα έχει να γίνει αυτό αν το πρότζεκτ και τα δικαιώματα αυτού τα διαχειρίζεται μια ιδιωτική εταιρεία και υπάρχει άμεση εξάρτηση. Σημασία έχει να υπάρχει ο εξοπλισμός, η εξειδίκευση και το προσωπικό που μπορεί να τα τρέξει όλα αυτά και να δημιουργεί αυτό μια υπεραξία» περιγράφει.

Ο Δημήτρης Καραθανάσης καλεί τους αυτοδιοικητικούς και τους υποψήφιους Δημάρχους να εκμεταλλευτούν στο έπακρο όλα τα κίνητρα που δίνονται για βελτίωση της οργανωτικής δομής και τεχνολογικής υποδομής και να μην το βάζουν απλά «ψηλά στην προεκλογική ατζέντα». Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Χάρη Κουζιάκη, λέει πως η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» έχει συγκεκριμένη πρόταση για τον τομέα αυτό, με στόχο να κάνει την δουλειά των εργαζόμενων πιο εύκολη και πρακτική κάτι που έχει άμεσο όφελος στον πολίτη.

«Ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται ήδη σε ένα επίπεδο και στόχος μας είναι με την ομάδα έργου που υπάρχει να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα και να αξιοποιήσουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να κάνουμε δήμο Κοζάνης να είναι πρώτος και πρότυπο σε όλα τα προγράμματα και τα πρότζεκτ. Να λειτουργήσουν υπηρεσίες αυθεντικοποίησης, ηλεκτρονικές υπογραφές με πρωτόκολλα, σύγχρονο σύστημα διακίνησης εγγράφων και να φτάσει όλος ο οργανισμός να κάνει δουλειά στο 100% με αυτά τα συστήματα. Ταυτόχρονα να έχουν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου στην εργασία τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται για να κάνουν την δουλειά τους πιο εύκολη. Να φτιάξουμε την υποδομή αυτή και να προχωρήσουμε στα επόμενα» εξηγεί ο κ. Καραθανάσης.

Είναι η δεύτερη φορά που επιλέγει να συμμετέχει σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πρώτη φορά ήταν το 2019 με τον συνδυασμό «Κοζάνη Μπροστά» του Βαγγέλη Σημανδράκου και η δεύτερη τώρα με τον Χάρη Κουζιάκη. Για τον τελευταίο μιλά με τα καλύτερα λόγια και εξηγεί ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης.

«Θα ήθελα πολύ οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε ειδικότητες αιχμής, να μένουν στην Κοζάνη και στην περιοχή και να εργάζονται σε επιχειρήσεις εδώ. Να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους αποφοίτους του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος για να δημιουργήσουμε δομές που θα τους αξιοποιούν στο έπακρο στις νέες τεχνολογίες» καταλήγει ο κ. Καραθανάσης.

Σωκράτης Μουτίδης

xronos-kozanis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υποψήφια η Παναγιώτα Αλεξίου με συνδιασμό του Γιώργου Αμανατίδη “Συμμαχία για την Ανάπτυξη”

diktio diktio

Δήμος Κοζάνης: Κλειστό από σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 το Λιάπειο Κολυμβητήριο λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος

diktio diktio

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης από το Balkan Energy Forum – «Παράθυρο ευκαιρίας για πράσινη ανάπτυξη η απολιγνιτοποίηση, με πλημμελή όμως σχεδιασμό μετάβασης»

diktio diktio